thumb

V důležitých momentech nám pomohl servis, těší libereckého kouče (idnes.cz)

30. 10. 2012

"Bylo to docela těžké utkání.Soupeř byl hodně houževnatý, tlačil servisem, ale zvládli jsme to. Tedy kromě druhého setu, kdy jsme absolutně vypadli v útoku, z něhož jsme získali asi jen osm bodů, a to se vyhrát nedá," popsal Michal Nekola, trenér Liberce.

Avšak dodal: "V těch třech vyhraných jsme předváděli pestřejší volejbal než Zlín. Celkově byl naší největší zbraní kvalitnější servis, kterým jsme si pomohli v důležitých momentech."

V první sadě měla od začátku jednoznačně navrch Dukla, ve druhé naopak vládli hosté. Třetí i čtvrtý set byly dlouho vyrovnané, oba celky se tahaly o každý bod, ale liberecký vicemistr pokaždé zabral ve správný čas na skóre okolo 18 bodů a oslavil premiérové letošní domácí vítězství.

"Domácí byli lepší na servisu ina přihrávce a celkově nás přehráli. My jsme sice neudělali zase až tak moc chyb, ale ty přišly v nejméně vhodných chvílích zápasu," uvedl Přemysl Obdržálek, libero a hrající asistent trenéra Zlína.

"Získali jsme další tři body, takže velká spokojenost. Začali jsme dobře. Zatím se ukazuje, že naše síla v ofenzivě bude po příchodech dvou nových smečařů, které doplňuje Hýský, veliká. Mám z čeho vybírat. Spoléhali jsme, že budeme v útoku razantnější a zatím se nám to daří. Pokud máme dobře přihráno, tak v útoku nejsou žádné velké problémy," pochvaloval si Nekola.

"O servisu a o přihrávce bude celá letošní liga, protože týmy jsou hodně vyrovnané," odhadoval Pavel Řezníček, nahrávač Dukly.