thumb

Liberečtí volejbalisté startují evropskou pouť v nizozemském Tilburgu (idnes.cz)

13. 11. 2012

"Tilburg se v minulé sezoně probil v evropském poháru až do semifinále. Už jsem viděl dva jejich zápasy, sice trochu obměnili sestavu, ale bude to velice silný tým," tvrdí Michal Nekola, trenér volejbalistů Dukly. "Kádr tvoří pouze domácí hráči, jsou to vesměs mladí a vysocí kluci a zajímavé je, že téměř všichni používají plachtící servis."

Kouč Nekola odvezl do Nizozemska kompletní kádr už i včetně uzdraveného blokaře Beera, a věří, že proti Tilburgu mají jeho svěřenci šanci uspět.

Liberečtí chtějí přenést pohodu z extraligy i do evropského poháru. Do ní vletěli hodně rázně, když v úvodních čtyřech zápasech splnili roli favoritů, neztratili ani bod a vedou s dvoubodovým náskokem před Českými Budějovicemi.

"V lize jsme si spíš zkoušeli různé varianty a prostřídali všechny zdravé hráče. Evropský pohár je samozřejmě o něčem jiném. Snad si v Tilburgu dobře zvykneme na jinou halu i jiné míče," přeje si Michal Nekola.

Challenge Cup se opět hraje systémem na zlatý tie-break, kdy se nepočítají uhrané sety, ale pouze vítězství. Pokud tedy Dukla jakkoli prohraje, bude muset doma za týden zvítězit a ještě zvládnout dodatečnou rozhodující sadu.