thumb

Po deseti výhrách potkala liberecké volejbalisty první porážka (idnes.cz)

10. 12. 2012

"Chtěli jsme sérii výher prodloužit co nejdéle, ale teď je třeba na porážku co nejrychleji zapomenout, protože do Vánoc nás ještě čekají během dvanácti dnů čtyři důležité zápasy, což bude fyzicky i psychicky náročné," řekl Michal Nekola, liberecký trenér. "Nemůžeme nad sebou lámat hůl, věřím, že jsme silní a jedna porážka po deseti vyhraných zápasech s námi nezamává."

Dukla prohrála v Brně všechny liché sety. Dvakrát dokázala stav setů srovnat, ale rozhodující tie-break patřil poměrně jasně domácím v poměru 15:10.

"V Brně jsme byli hodně špatní hlavně ve hře na ztrátu, tedy po příjmu podání. V tom jsme byli procentuálně mnohem horší. Domácí byli účinnější v útoku, v té činnosti, kde se dělají body nejvíc," popsal Michal Nekola. "Jedno malé pozitivum z Brna je, že i když jsme nehráli dobře, tak jsme získali bod."

Liberecký tým navíc táhne poslední týdny s úzkým kádrem. Kvůli zraněním chybí opory blokař Beer i smečař Správka. Mužstvo navíc absolvovalo v týdnu před duelem v Brně náročné cestování k utkání Challenge Cupu do Sofie a zpět.

"Ta situace v kádru je nepříjemná a je možné, že síly klukům při dlouhých vyčerpávajících zápasech a přesunech po Evropě ubývají síly.
Doteď jsme to zvládali, ale už to na tým možná padlo," mínil Nekola.

Další duel čeká volejbalisty Dukly tuto středu, kdy v 18.00 hostí v odvetě 3. kola Challenge Cupu CSKA Sofia. Z Bulharska si přivezli výhru 3:0.