thumb

Liberec se v dohrávce s Benátkami může vrátit do čela extraligy (idnes.cz)

17. 12. 2012

Severočeši přišli o vedení před týdnem, když poprvé v letošním ročníku padli v Brně a před ně se vyhoupla na extraligový trůn Příbram. Ta však v sobotu nečekaně nestačila na Zlín, kde podlehla 0:3 a Liberečtí na ni ztrácejí z druhé pozice pouhý jeden bod.

"Naším cílem je získat tři body, abychom se s náskokem zase posunuli do čela tabulky. Jsem přesvědčený, že v domácím prostředí jsme v letošní sezoně velice silným mančaftem, a že to i díky kvalitnímu servisu, který nám v poslední době vychází, potvrdíme," řekl Michal Nekola, liberecký kouč.

Pondělní souboj bude v hale Dukly pro řadu volejbalistů Benátek hodně pikantní. Při pohledu na soupisku se totiž jedná o jakýsi "malý Liberec".

V sestavě vybíhají na plochu hráči, kteří buď ještě vloni nebo v minulých sezonách hájili barvy Dukly: blokař Dittrich, univerzál Vencovský, smečaři Ticháček a Filip Nesvačil stejně jako jeho bratr Marek.

"Bude to asi pro všechny hodně zajímavý zápas, který bude mít velký náboj," tvrdí Michal Nekola. "Pokud budou mít Benátky dobře přihráno, tak oba středoví hráči můžou být hodně nepříjemní. Ovšem největší nebezpečí bude nejspíš hrozit od univerzála Vencovského," mínil Nekola.

Jeho tým čeká náročný týden. Dnes jde doma na Benátky, ve čtvrtek přivítá v přímém boji o 1. místo Příbram a v sobotu jede do Ostravy.

"Máme tým na to, abychom vyhráli všechny tři zápasy s celkovým ziskem devíti bodů," uvedl Nekola.