thumb

Volejbalisté Liberce zdolali Benátky a se vrátili do čela extraligy (idnes.cz)

18. 12. 2012

Souboj mimo jiné otce a syna Hadravových tak vyzněl pro mladšího Jana, univerzála liberecké Dukly. Benátecký tým trenéra Milana Hadravy před zápasem v Liberci musel řešit problémy na postu nahrávače, protože po minulém zápase s ČZU Praha odešel Tomáš Jambor. Klub narychlo získal Víta Rosenbauma z třetiligového celku Praga a ten se střídal na palubovce s Radimem Hruškou.

Hosté, bojující o play off, proti Dukle neměli šanci. Liberec potvrdil současnou formu, kterou prodal i postupem do osmifinále evropského Vyzývacího poháru. "Získali jsme povinné tři body. Měli jsme zápas pod kontrolou, jen ve druhém setu jsme nechali soupeře zbytečně hrát a dělali chyby," řekl České televizi liberecký kouč Michal Nekola.

Jeho kolega Milan Hadrava byl zachmuřený. "Malá pochvala za druhý set, kdy jsme se snažili Liberci trochu vyrovnat, ale herně na něj nemáme," řekl.

Zápas začal minutou ticha k uctění památky bývalého trenéra reprezentace i strůjce úspěchů Českých Budějovic a svazového činovníka Milana Žáka, jenž zemřel v neděli v 68 letech po selhání srdce.

Uniqa extraliga volejbalistů - 9. kolo:

Liberec - Benátky nad Jizerou 3:0 (13, 23, 10)
Nejvíce bodů:
J. Hadrava 17, Burrow 11, Staněk a Hýský po 10 - Vencovský 9, Dittrich 7.