thumb

Liberec volejbalový hit zvládl a dál vévodí extralize (idnes.cz)

21. 12. 2012

"Byl to skvělý zápas ve vynikající atmosféře. Stálo nás to hodně sil, ale naši kluci opět ukázali, jakou mají morálku. Bylo to strašně těžké utkání a tří bodů si velice cením," radoval se Michal Nekola, kouč Liberce.

Vyrovnaný první set nabídl napínavou koncovku. Hosté si v ní vynutili dva setboly, které nevyužili, pak se skóre otočilo ve prospěch hráčů Dukly, a ti svojí třetí možnost na ukončení sady proměnili. Drtivá většina druhého dějství připravila jinou podívanou. Příbram zatlačila na servisu a dostala se do vedení až o sedm bodů. Domácí sice byli na kolenou, ale v pravý čas se zvedli.

Hlavně díky skvělým podáním univerzála Hadravy srovnali na 21:21, ale nakonec byla o dva míče šťastnější Příbram. Do poloviny třetího setu se vedení přelévalo ze strany na stranu, pak měla Dukla už pětibodový náskok, ale jeho závěr uhájila opět jen s minimální dvoubodovou převahou.

Čtvrtou sadu si Liberečtí bez větších potíží kontrolovali do stavu 23:18, hosté však srovnali na 23:23, ovšem další infarktovou koncovku opět ustála Dukla a oslavila důležitou výhru.

Volejbalisty Liberce čeká v sobotu ještě zápas 10. kola v Ostravě, ale bez ohledu na výsledek vkročí do roku 2013 z 1. místa. "To těší, ale i do Ostravy si jedeme pro tři body. Ztrácet nechceme nikde," tvrdil Nekola.