thumb

Hurá na Maccabi, Liberec chce v Challenge Cupu do semifinále (idnes.cz)

5. 2. 2013

Dukla v šesti odehraných zápasech v této sezoně Vyzývacího poháru ztratila s Tilburgem, CSKA Sofií a Vojvodinou Novi Sad jediný set. Podle kouče Michala Nekoly ale nyní narazí na nejkvalitnějšího protivníka. "Vypadají jako zkušenější tým, mají v kádru cizince a i ti dva zbývající Izraelci ze základní sestavy nejsou žádní mladíci. My bychom ale mohli projít dál," doufá Nekola.

K dispozici má kompletní kádr a už i novou posilu, kanadského blokaře Adama Josepha Kaminskiho. Maccabi do Challenge Cupu spadlo z druhé nejvýznamnější soutěže Poháru CEV po prohře s Iskrou Odincovo, ve Vyzývacím poháru pak vyřadilo rakouský Arbesbach pod vedením českého trenéra Martina Kopa a v osmifinále pak finský celek Loimaa.

"Ve Finsku první zápas prohráli 0:3, ale doma vyhráli 3:0 a zlatý set 16:14. Mám jejich čtyři zápasy, argentinský nahrávač se snaží hrát hodně rychle, takže pokud bude mít přihráno, bude to nepříjemné. Ale naše hra je založena na servisu a snad nám půjde," řekl Nekola.

Domácí zápas v Liberci začne v úterý v 17:00, přímý přenos vysílá ČT Sport. Odveta v Izraeli se uskuteční 13. února. Pokud by každý zápas vyhrál jiný tým, rozhodl by za týden v Tel Avivu o postupujícím zlatý set jen do 15 bodů.

V sezoně 2009/10 Dukla skončila ve Vyzývacím poháru čtvrtá. "Je v našich silách postoupit znovu, ale už účast mezi osmi je fantastický úspěch," dodal liberecký kouč. Lepší z tohoto dvojzápasu se v semifinále utká s úspěšnějším z dvojice Minsk - Piacenza.