thumb

Liberec poprvé nezískal ani bod, nestačil na České Budějovice (idnes.cz)

17. 2. 2013

V předešlých sedmnácti kolech prohrál Liberec jen jednou, v Brně však v prosinci vyhrál dva sety a získal tak aspoň jeden bod. Ze sobotního šlágru v Českých Budějovicích odjíždí evropského Challenge Cupu zcela s prázdnou.

Hosté přicestovali na jih Čech po strastiplném putování pohárovou Evropou a po cestě z Tel Avivu, kde si zajistili semifinále Vyzývacího poháru.

Úspěšné výsledky jim zvedly sebevědomí a také v Českých Budějovicích vyhráli první set.

Dukla zvládla lépe i úvod druhé sady, jenže pak domácí trenér Jan Svoboda promíchal sestavu, poslal na hřiště nahrávače Habra a univerzála Kriška, který odehrál nejlepší zápas v sezoně. Nad sítí kraloval i smečař Fila a střídat začal liberecký trenér Michal Nekola. Rozjeté Jihočechy ale už hosté nezastavili a prohráli podruhé v extraligovém ročníku.

"První set jsme prohráli na příjmu, pak se otočily karty. Zápas na pohárové semifinále nebude mít vliv, v Mladé Boleslavi se začne nový zápas," řekl Svoboda. "Bylo to hodně o servisu. Dařil se nám do půlky druhého setu, pak jsem začali kazit, domácí útočili lehčeji a bohužel soupeř přitlačil, proto se zápas otočil. Únava z cestování náš výkon neovlivnila," uvedl Nekola.

Oba soupeři se už v pondělí utkají v semifinále Českého poháru v Mladé Boleslavi. Liberecký kouč věří, že pohárový zápas dopadne obráceně, protože České Budějovice v pondělí nebudou mít výhodu tradičně bouřlivého domácího prostředí.