thumb

Šťastná sedmička: volejbalisté Liberce znovu opanovali Český pohár (idnes.cz)

19. 2. 2013

Liberecká Dukla vyhrála finále i bez zraněného prvního nahrávače Pavla Řezníčka, jehož zdárně zastoupil mladík Matyáš Demar.

Severočeši prožívají úspěšnou sezonu. Vedou extraligu, v evropském Vyzývacím poháru se probojovali do semifinále a nyní převzali Český pohár i svazovou prémii sto tisíc korun. Příbram finálovou účastí dosáhla svého maxima v soutěži, v dnešním zápase ale držela s favoritem krok jen do poloviny prvního setu.

Liberečtí hráči předčili soupeře tradičně silnými zbraněmi - blokem a servisem. V útoku pak bodovali hlavně univerzál Jan Hadrava a smečař Aleš Správka, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

"Začátek byl trochu nervóznější, postupně jsme se ale rozehráli k perfektnímu výkonu. Ukázali jsme sílu celého kádru, změna na důležitém postu (nahrávače) nám neuškodila," řekl České televizi trenér vítězů Michal Nekola.

Liberec si zároveň vybojoval právo účasti v Česko-slovenském poháru, jenže hrát o něj nebude. Ve stejném termínu 27. února ho totiž čeká úvodní semifinále Challenge Cupu v italské Piacenze.

"Přeložit evropský pohár nejde a najít jiný termín pro Česko-slovenský pohár v nahuštěném programu taky ne. Proto asi bude místo nás v Prostějově hrát Příbram. Ještě to ale není potvrzené," řekl Nekola. Slovenským účastníkem společného poháru je Volley Team Unicef Bratislava.