thumb

Burrow řádil na servisu a volejbalisté Liberce sérii vyrovnali (idnes.cz)

8. 4. 2013

"Po té prohře v prvním zápase jsme si samozřejmě věřili, že druhý už v domácím prostředí nepustíme. A myslím, že to bylo na hráčích i vidět. Snažili se a bojovali za každého stavu, i nepříznivého," pochvaloval si Michal Nekola, kouč Liberce.

Zatímco v úvodním duelu zničili Ostravští domácí Liberec servisem, v pátek už v této činnosti jasně dominovala Dukla. "O hodně víc jsme na servisu přitlačili, a tudíž jsme se zlepšili i v obraně. V těchto činnostech jsme byli lepší než Ostrava, na útoku už to bylo vyrovnané," zhodnotil Nekola.

Na podání se domácím opravdu dařilo, když z něj získali deset přímých bodů a soupeře často dostávali do krizových situací. Řádil především Američan Burrow, z jehož servisy si hosté vůbec nevěděli rady.

"V minulých týdnech jsem měl právě se servisem trochu problémy, tak jsem ho pořádně trénoval a jsem rád, že to dneska konečně přišlo," radoval se Ryan Burrow, jenž hrával dlouhá léta právě v Ostravě.

Jen 188 cm vysoký smečař vytáhl svůj tým z bryndy v koncovce druhého setu, kdy měli Moravané dva setboly, ale po jeho dělovkách se tato možnost překlopila na stranu Dukly. A jak Burrow ničil soupeře, to přesně ukázal i konec třetí sady. Na servisní čáru nastoupil za stavu 16:17 a opustil ji, až když domácí vedli 23:18!

Ostravským chyběl kapitán Mauler, který si v prvním utkání udělal výron v kotníku. "Nepodařilo se nám ho nahradit na příjmu a od toho se vše odvíjelo. Dukle se povedl tah se zařazením Ryana, kterému utkání celkově vyšlo, ale hlavně na servisu," řekl Zdeněk Šmejkal, kouč Ostravy.

Semifinálová série na čtyři výhry pokračuje v pondělí a v úterý vždy od 17:00 v Ostravě.