thumb

Ostravští volejbalisté jsou v extraligovém finále, přehráli Liberec (idnes.cz)

15. 4. 2013

Favorizovaný Liberec bude hrát jen o bronz s Příbramí.

Liberec v základní části prohrál jen dva zápasy a ve čtvrtfinále nezaváhal s Benátkami, ale Ostrava ho zaskočila. Na severu Čech ještě potřebné čtvrté vítězství nezískala, jenže nyní nedala Dukle šanci.

Domácí volejbalisté jednotlivé sety vyhráli 25:21, 25:15 a 25:20 a po hodině a 17 minutách se radovali z postupu. "Měli jsme z tohoto zápasu největší strach, ale nakonec byl v podstatě z této série nejjednodušší," řekl trenér vítězného týmu Zdeněk Šmejkal.

Jeho svěřenci dokonale využili výhody domácího prostředí a podpory fanoušků. "Zatlačili jsme Liberec servisem a dařilo se nám je ubránit na útoku. Navíc jsme nedělali tolik chyb v útoku jako v posledním zápase v Liberci," hodnotil kouč dnešní výkon.

Liberec vládl dlouhodobé části a navíc vyhrál Český pohár. Šmejkalovi se v semifinále potvrdila jeho teorie, že vítězové poháru to nemívají v extraligových bojích jednoduché. "Jsem rád, že se nám to povedlo takhle načasovat. Za sezonu prohráli jen dva zápasy a my je teď porazili čtyřikrát během deseti dnů. Myslím, že hlavně nehráli jako tým."

Finále s Českými Budějovicemi si Ostrava zopakuje po dvou letech. Tehdy na Jihočechy nestačili, jediný mistrovský titul získala v roce 2006. "Půjdeme do toho stejně jako proti Liberci. Budeme hrát odvážně a buď nás Budějovice přehrají, nebo ne," dodal Šmejkal.

Volejbalová extraliga mužů - semifinále, 6. zápas

Ostrava - Liberec 3:0 (21, 15, 20)
Nejvíce bodů:
Michalovič 26, Široký 6, Fořt 5 - Hadrava 14, Správka 9, Kaminski 7. Konečný stav série: 4:2