thumb

Liberečtí volejbalisté si jedou do Příbrami pro bronz (idnes.cz)

23. 4. 2013

Série hraná jen na tři vítězná utkání pokračuje dnes od 18.00 v příbramské hale, kde by se zítra uskutečnilo i případné čtvrté.

"Budeme se snažit urvat hned to první vítězství, abychom ukončili sezonu co nejrychleji, protože výhra by naopak Příbram určitě nabila a bylo by to ještě složité. Bylo by sice hezké oslavit bronzové medaile po utkání doma s našimi fanoušky, ale do pátého zápasu už opravdu jít nechceme," přeje si Michal Nekola, liberecký kouč.

Jeho tým nastupoval do série o třetí místo v nelehké psychické pozici. Zklamání po vyřazení v semifinále od Ostravy bylo pro vítěze základní části a vysokého favorita na postup do finále hodně velké.

V prvním zápase museli hráči Dukly honit ztrátu 0:2 na sety, ve druhém naopak měli na dosah snadné vítězství 3:1, ale promarnili slibně rozehranou koncovku čtvrté sady a opět museli Středočechy zlomit až v loterii tie-breaku.

"Příbram s bojem o bronz počítala a byla na to připravená, my vůbec ne. Možná i proto nebyl výkon optimální, ale urvali jsme to vůli spíš, než umem. Jsem proto rád, že jsme to zvládli a máme po dvou zápasech náskok," těší před dnešním zápasem Nekolu.