thumb

Kouč libereckých volejbalistů: Novgorod nám v podstatě nedal šanci (idnes.cz)

13. 12. 2013

V minulé sezoně se liberečtí volejbalisté probili v Challenge Cupu po skvělých výkonech až do semifinále, v němž jim uzavřel cestu špičkový klub z Itálie Piacenza. Letos prošli hráči Dukly ve "vyšším" Poháru CEV po vyřazení estonského Selveru Tallinn do osmifinále, ve kterém narazili na extrémně silného soka z Nižného Novgorodu, jenž jim nepovolil zisk ani jednoho setu.

"Šance vyhrát je vždycky, ale tenhle tým je někde jinde. Hodně jsme doma chtěli a myslím, že kromě prvního setu jsme ukázali dobrý volejbal, ale Novgorod je zkrátka opravdu na jiné úrovni," uvedl Jakub Janouch, nahrávač Dukly.

Evropskými i domácími hvězdami našlapaný ruský klub potřeboval v Liberci po domácí výhře 3:0 k postupu uhrát aspoň dva sety a tento úkol hravě za necelou hodinu splnil, když domácím dovolil 17 a 16 bodů. Do třetího dějství hosté prostřídali základní sestavu v čele s držiteli olympijských medailí a Severočeši vzdorovali až do koncovky, kterou však prohráli těsně 23:25.

"Soupeř měl první sety pod kontrolou a nedal nám v podstatě šanci. Ve třetím, když se to prostřídalo, už to bylo mnohem vyrovnanější," podotkl Michal Nekola, liberecký trenér.

"Hráč Novgorodu Pavlov jasně ukázal, proč byl na letošním mistrovství Evropy vyhlášen jedním z nejlepších hráčů. Ruský tým nám dělal velké problémy na servisu a navíc jsou jeho volejbalisté velmi dobře technicky vybavení. Když jsme třeba jejich náskok trochu stáhli, tak oni nám zase díky svým dovednostem dokázali utéct."

Už v sobotu  čeká volejbalisty Liberce utkání 10. kola extraligy v Brně.