thumb

Liberecké volejbalisty čeká ostrý start, narazí na tři elitní celky (idnes.cz)

9. 1. 2014

Ve čtvrtek od 18 hodin nastoupí ve své hale v utkání 12. kola proti čtvrtému ČZU Praha, v pondělí se představí v televizním duelu v hitu kola na palubovce prvního Zlína a další pondělí 20. ledna vyzvou doma obhájce mistrovského titulu Ostravu, jež je nyní pátá. I tento souboj vysílá ČT Sport. A k tomu ještě hráči Liberce vstoupí ve čtvrtek 16. ledna v roli obhájců do čtvrtfinále Českého poháru, v němž v prvním zápase nastoupí v Benátkách nad Jizerou, které jsou v extralize šesté.

"Doufám, že vstup do druhé půlky extraligy bude pro nás lepší než začátek soutěže. Tehdy jsme z těch prvních tří zápasů prohráli dva se Zlínem a s Ostravou," přeje si Michal Nekola, trenér Dukly. "Do konce ledna nás čeká celkem šest většinou velmi těžkých zápasů, ale kádr máme dostatečně široký a kvalitní na to, abychom je zvládli úspěšně. Náš cíl je jasný, v extralize se držet co nejvíc nahoře a prvním vrcholem sezony bude cesta za obhajobou triumfu v poháru."

Po vánočním volnu liberečtí volejbalisté prakticky neviděli balon, protože pracovali vesměs na fyzické kondici. "S míčem jsme začali trénovat až po Novém roce a věřím, že navážeme na dobré výkony z konce minulého roku," uvedl Nekola.

Jeho svěřenci drží od porážky v Ostravě ve 3. kole dlouhou šňůru osmi vítězných zápasů v řadě. Jejich tažení teď může překazit ambiciózní pražský celek ČZU, který se po výborných výsledcích v prosinci vyhoupl až na 4. příčku. "Tým ČZU hraje spolu už dva nebo tři roky, takže až tak velkým překvapením jeho dobré výkony nejsou, ale přiznám, že čtvrté místo po první polovině jsem od něho nečekal. Je však zasloužené, protože si drží stabilní výkonnost," řekl liberecký kouč.

V mužstvu Pražanů nastupuje v roli režiséra hry nahrávač Matyáš Démar, který tam přišel v létě právě z Dukly, kde se nedokázal probojovat na roli jedničky. "Jsem rád, že se mu daří, prospělo mu, že hraje pravidelně. Největším nebezpečím v ČZU je univerzál Finger, který obvykle sbírá přes dvacet bodů za zápas. My se musíme snažit pokračovat v naší hře z konce roku, kdy jsme spoléhali na tvrdý a přesný servis, kterým jsme soupeře tlačili od sítě a pak jsme to měli jednodušší v obraně," naznačil Michal Nekola.