thumb

Sen Liberce se bortí. Kouč: O třetí výhře Budějovic rozhodl první set (idnes.cz)

24. 4. 2014

Pouť Liberečanů za zlatým extraligovým pohárem, o kterém sní předlouhých jedenáct let, se tak už pořádně zauzlila.

"V tomhle zápase jsme hráli daleko lépe než v tom úterním, ale nestačilo to. Myslím, že rozhodl první set, kdy nám uteklo pár podání," řekl Michal Nekola, kouč Dukly.

Hosté měli v polovině první sady nadějný tříbodový náskok, ale zbytečnými chybami ho v dramatické koncovce promarnili. V závěru například promáchl nepřesnou Janouchovu nahrávku Beer a k proměněnému setbolu pomohl Jihostroji mizerným příjmem Hýský.

Ve druhém dějství už se Severočeši podobných minel při svém výrazném vedení vyvarovali a koncentrovanou hrou bez větších potíží stav setů srovnali.

Poté však nevyužili psychické výhody, ve třetí sadě měli od začátku mírně navrch domácí a ti opět srazili misky vah na svoji stranu. Ve čtvrtém setu už nadupaní Jihočeši dotáhli zápas k velmi důležitému vítězství, i když hráči Dukly sice srdnatě, ale nakonec marně vzdorovali: Burrow poslal servis při druhém mečbolu domácích do autu

"V posledních dvou setech se to tahalo po bodu, ale domácí byli v koncovkách šťastnější," litoval Nekola.

"Liberec nám dnes dělal mnohem větší potíže než v předchozím utkání. Ty závěry setů byly spíše o hlavách a my jsme to zvládli," pochvaloval si Jan Svoboda, trenér vítězného Jihostroje.

Volejbalisté Liberce teď stojí před ohromně složitým problémem. Pokud chtějí vybojovat mistrovský titul, musí Budějovice třikrát porazit. První šanci budou mít v sobotu ve své hale, pátý duel začíná již v 15 hodin.