thumb

Úkol volejbalového Liberce: Neztratit set nebo vyhrát „zlatý“ tie-break (idnes.cz)

19. 11. 2014

„V Toulouse jsme hráli dva sety takřka vyrovnaně, ale domácí hráli ve skvělé formě, prakticky nechybovali a my jsme to měli v útoku hodně stížené, protože nám dělali problémy servisem,“ popsal Michal Nekola, liberecký trenér. „Pro nás je cesta k postupu jasná -dávat dobré servisy, znepříjemnit tak nahrávači Toulouse rychlou nahrávku a zkusit ubránit vysoké balony. Věříme v sílu domácího prostředí, kde jsme už dokázali kvalitní evropské soupeře porazit.“

Jenže na podání to Libereckým v sobotu doma s Příbramí hodně skřípalo a chytili se až v závěru čtvrtého setu a zápas vyhráli. „V důležitých momentech jsme si právě servisem pomohli a na to potřebujeme navázat,“ velí Nekola.

Tým Toulouse patří do horní půlky kvalitní francouzské ligy a hru staví na výborných cizincích. Osu týmu tvoří italský nahrávač Saitta, francouzský univerzál Rossard a 204 centimetrů vysoký smečař z Bulharska Gradinarov. A zezadu všechno jistí na liberu Argentinec Santucci.

V libereckém týmu není jistý start smečaře a kapitána Správky, který začal po zranění lokte s tréninkem teprve v pondělí.

Pokud volejbalisté Dukly přes Toulouse nepřejdou, jejich evropská mise ještě neskončí, protože přejdou do třetího nejvýznamnějšího Challenge Cupu.

 
Autor: