thumb

Volejbalisté Liberce i Zlína končí ve Vyzývacím poháru po osmifinále (idnes.cz)

23. 1. 2015

Pátý tým české extraligy Zlín nezískal ve dvojzápase s Alexandrupolisem ani jednu sadu.

„Nejlepší výkon jsme dnes odvedli v prvním setu, který se nám podařilo otočit a získali jsme náskok 19:15. Koncovku ale zvládl lépe náš soupeř, který nás přehrál hlavně lepší obranou na síti. Utekl nám druhý set, ale neodvedli jsme špatný výkon,“ uvedl kouč Roman Macek.

Hlavními oporami Zlína byli smečař Matěj Uchytil a univerzál Michal Přikryl. Za řecký tým zaznamenal 23 bodů chorvatský smečař Leo Andrič.

Liberec před týdnem doma svedl s Ravennou pětisetovou bitvu, ale v Itálii na favorita nestačil. Ve druhém setu uhrála Dukla dokonce jen 12 bodů.¨

„Bohužel jsme nezopakovali výborný výkon z domácího utkání. Soupeř nám nedal moc šancí, celý zápas nás tlačil servisem a výborně bránil. Naopak nám se nedařil servis a domácí hráli v pohodě v útoku,“ uvedl liberecký kouč Michal Nekola. „Teď je pro nás důležité soustředit se dál na extraligu,“ dodal trenér lídra nejvyšší domácí soutěže.

Vyzývací pohár mužů - odvety osmifinále

Ethnikos Alexandrupolis - Fatra Zlín 3:0 (23, 15, 23)
Nejvíce bodů:
Andrič 23, Mihalj 13 - Uchytil 9, Přikryl 8, Navláčil 5, Vašíček a Kotas po 4. Rozhodčí: Telo (Alb.), Deneri (Tur.). Čas: 75 min. Diváci: 900. První utkání 3:0, postoupil Alexandrupolis.

CMC Ravenna - Dukla Liberec 3:0 (20, 12, 21)
Rozhodčí:
Sirakov (Bul.), Globačnik (Slovin.). Čas: 74 min. Diváci: 700. První zápas 3:2, postoupila Ravenna.