thumb

Liberečtí volejbalisté zahájili extraligové finále jasným triumfem (idnes.cz)

20. 4. 2015

Liberecká Dukla vyhrála základní část soutěže a dominuje i play-off. Výkonem v prvním finále ukázala, že to myslí s útokem na titul po 12 letech vážně.

„Zaslouženě jsme získali tohle první utkání, ale zítra začínáme od nuly a musíme se koncentrovat dál. Je to teprve 1:0 a hraje se to na čtyři zápasy,“ řekl liberecký trenér Michal Nekola.

„Dneska jsme Budějovice jednoznačně přehráli servisem, oni museli hrát vysoké balony, my jsme pak výborně bránili blokem a podle toho ty sety vypadaly,“ dodal.

Jeho protějšku Janu Svobodovi se naopak herní projev svěřenců vůbec nelíbil. „Dneska to bylo hlavně o agresivitě a ta nám chyběla ve všech činnostech. Navíc jsme byli velmi špatní na ztrátu, to nejde hrát. Dneska byla Dukla lepší a zaslouženě vyhrála. My se musíme soustředit na další utkání, kdy se pokusíme o lepší výkon. Chceme tady urvat bod,“ řekl Svoboda.

Lépe sice zápas začal Jihostroj a i díky výbornému servisu Michala Kriška v první sadě vedl 8:5, ale přesnější domácí brzy srovnali krok. Od stavu 10:10 v prvním setu převzal Liberec otěže utkání a s převahou si došel pro první výhru.

Svěřenci Michala Nekoly lépe blokovali, dobře bránili i v poli a tlačili servisem. Jejich útok řídil pestrou nahrávkou Jakub Janouch. Jediný výpadek si dovolili až za stavu 24:15 ve třetím setu. V euforii si hráči roztleskali při prvním mečbol halu, ale pak se nemohli prosadit a set ukončili až při pátém mečbolu.

Druhý zápas série hrané na čtyři vítězství je na programu v sobotu znovu v Liberci. Mistr bude znám nejdříve 22. dubna a nejpozději týden nato.