thumb

Volejbalistům Liberce chybí k titulu jedna výhra, Karlovarsko má bronz (idnes.cz)

23. 4. 2015

Čtvrté finálové utkání bylo opět zahájeno národní hymnou v podání Aleše Voráčka, sólisty Jihočeského divadla. Slavnostní atmosféra trochu dolehla na domácí hráče, kterým se na ruce nalepila smůla s nervozitou, nedařil se jim příjem podání a mizerně útočili.

Trenér Jan Svoboda se snažil nápor Liberce zastavit střídáním. V sestavě domácích nezůstal kámen na kameni, ale obrat se nezdařil a Dukla získala první set 25:19.

Spanilá jízda hostů pokračovala i ve druhém setu. Janouch rozděloval nahrávky vhodně mezi své útočníky, Tomáš Kriško s Patuchou udivovali razancí a výškou úderů. Jihočeši se nechtěli vzdát, podařilo se jim vyrovnat na 21:21, ale koncovka patřila Liberci.

Jihostroj burcován skvělými diváky bojoval, domácí volejbalisté nevypustili jediný míč. Bitva „jihu proti severu“ se rozhořela naplno. Vypjatou koncovku však ukončila Dukla stylově esem (26:28). Nejlepším hráčem byl vyhlášen z její sestavy Tomáš Kriško.

„Myslím, že jsme byli opět agresivnější na servisu. Trochu jsme polevili ve třetím setu, kdy jsme udělali pár chybiček, ale nezměrnou bojovností a vůlí jsme dotáhli i tenhle set. Vezeme si dvě vítězství z Budějovic a jsme nesmírně šťastní,“ řekl trenér hostů Michal Nekola.

„Byli jsme ještě pod větším tlakem než včera, takže Liberec vyhrál první dva sety zaslouženě. Navíc jsme hledali smečaře, útočníka, což se nám podařilo až ve třetím setu, kdy jsme je donutili dělat nějaké chyby. Nakonec ale stejně rozhodlo eso,“ uvedl kouč Svoboda.

Karlovarsko má z premiérové extraligové sezony bronz

Tým Karlovarska figuroval na bronzové příčce už po dlouhodobé části a poměrně velký náskok před čtvrtým Zlínem - 12 bodů - ve vzájemné sérii potvrdil. I když po dvou poměrně jasných domácích výhrách dostal v úterý ve Zlíně studenou sprchu.

Z porážky 0:3 se však dnes Západočeši oklepali a po zisku bronzu se navíc díky postupu do semifinále mohou těšit na evropské poháry: buď na Pohár CEV, nebo na Challenge Cup.