thumb

Liberecký Leikep velí: V Lize mistrů musíme hrát odvážně (idnes.cz)

4. 11. 2015

„Zisk titulu s Duklou byl obrovský úspěch jak pro klub, tak pro jednotlivce. Teď se všichni strašně moc těšíme na zápasy v Lize mistrů a chceme si dokázat, že umíme hrát i s nejlepšími týmy Evropy,“ poznamenal sedmadvacetiletý Libor Leikep, bezmála dvoumetrový liberecký blokař.

Jako první vás čeká ve čtvrtek doma polský Belchatów, co víte o soupeři?
Na úvod jsme dostali asi největšího favorita skupiny, která je brutálně těžká. Belchatów má strašnou kvalitu, je tam jedno velké jméno vedle druhého. Bude hodně záležet na nás, jak k tomu přistoupíme. Musíme hrát odvážně stejně jako v dalších zápasech Ligy mistrů.

Může vám blokařům nějak při obraně  poradit  váš polský univerzál Adrian Patucha?
Samozřejmě. Adri s nějakými kluky z Belchatówa hrával, určitě k někomu něco řekne a upraví, co bychom třeba měli i v průběhu zápasu na bloku něco přidat nebo změnit. Připravujeme se teď každý den, snad něco vymyslíme.

Kvůli přísným předpisům nesmíte hrát ve své hale Dukly, ale nastoupíte ve velké aréně, jak to vnímáte?
Nakonec je to bohužel tak, že trénujeme pouze v naší hale, protože v aréně ještě nebude připravený taraflex. Prostředí si poprvé vyzkoušíme až na dopoledním tréninku v den zápasu. Je to pro nás opravdu velká nevýhoda, co si budeme povídat. Nebude to pro nás domácí prostředí.

V čem bude podle vás hlavní rozdíl?
Prostor v Home Credit Areně je obrovský, všechno se tam rozléhá, vysoké stropy a tak. Známe to jen z hokeje. Sami jsme zvědaví, co to s námi udělá.